3 redenen om onze Hy-Pro wortelstimulator te gebruiken

GEZONDE WORTELVORMING IN PLANTEN IS VAN VITAAL BELANG VOOR SUCCES

Wortels zijn in vele opzichten de levensader van je planten. In elke kweekinstallatie zijn het de wortels die de plant voedingsstoffen geven aan haar stengels, stelen en bladeren. Deze voedingsstoffen zijn de bouwstenen van het leven. Zonder deze voedingsstoffen kan een plant geen chlorofyl produceren, niet groeien en geen bloemen ontwikkelen. Zie de wortels van je planten als rietjes waarmee de plant voedingsstoffen uit de rhizosfeer opzuigt. Voedingsstoffen, zoals fosfor en kalium, zorgen voor de ontwikkeling van het gewas tijdens de groeicyclus. Dikkere wortels kunnen meer voedingsstoffen in één keer opzuigen, terwijl langere wortels de rhizosfeer van de plant vergroten om nog beter gebruik te maken van alle voedingsstoffen die in de grond of hydro-oplossing aanwezig zijn. Wortels zijn echter meer dan alleen rietjes met voedingsstoffen. Ze conditioneren ook de rhizosfeer van de plant door verbindingen af te scheiden die samenwerken met de micro-organismen. 

Hy-Pro wortelstimulatoren ondersteunen niet alleen een snelle groei van nieuwe wortels - ze worden ook veel gebruikt om ongezonde planten te genezen van ziekten, schokken en stress. Het vinden van een kwalitatieve wortelstimulator kan een enorm verschil maken.

**VERVULDE EN GEZONDE SUBSTRATEN

HY-PRO Wortelstimulator vult aan en helpt gezonde substraten te behouden

Gezonde planten hebben gezonde wortels nodig en gezonde wortels hebben een gezond substraat nodig om in te groeien. Wanneer planten groeien in het substraat van uw keuze, is deze groei rechtstreeks verantwoordelijk voor een afname van voedingsstoffen in uw substraat. Het regelmatig aanvullen van deze voedingsstoffen is een van de belangrijkste sleutels tot elk tuinbouwsucces. Hy-pro Root Stimulators zijn ontworpen om de rhizosfeer van een plant te verbeteren. Wat is een rhizosfeer vraagt u? Nou, het is die grenslaag waar het wortelsysteem van een plant in wisselwerking staat met het omringende substraat. En het zit vol met belangrijke microben die helpen bij de opname van organische verbindingen en voedingsstoffen. Houd dit gebied in balans door de gebruikte voedingsstoffen aan te vullen en u zult merken dat uw planten beter gedijen, sneller groeien en enorme oogsten behalen... op natuurlijke wijze!

**MEER RESISTENTE GEWASSEN EN GELUKKIGE PLANTEN

Hy-Pro Rootstimulator ondersteunt de teelt van gezondere gewassen en gelukkiger planten

Wortels zijn in vele opzichten de levensader van je planten. In elke kweekinstallatie zijn het de wortels die de plant voedingsstoffen geven aan haar stengels, stelen en bladeren. Deze voedingsstoffen zijn de bouwstenen van het leven. Zonder deze voedingsstoffen kan een plant geen chlorofyl produceren, niet groeien en geen bloemen ontwikkelen. Zie de wortels van je planten als rietjes waarmee de plant voedingsstoffen uit de rhizosfeer opzuigt. Voedingsstoffen, zoals fosfor en kalium, zorgen voor de ontwikkeling van het gewas tijdens de groeicyclus. Dikkere wortels kunnen meer voedingsstoffen in één keer opzuigen, terwijl langere wortels de rhizosfeer van de plant vergroten om nog beter gebruik te maken van alle voedingsstoffen die aanwezig zijn in de bodem of de hydro-oplossing. 

Wortels zijn echter meer dan alleen voedselrietjes. Ze verzorgen ook de rhizosfeer van de plant door verbindingen af te scheiden die samenwerken met de micro-organismen in de omgeving en antibiotica die nematoden en parasieten doden die de wortels kunnen vernietigen. De afscheidingen maken de micro-organismen doeltreffender in hun werk, waaronder het beschermen van de plant tegen ziekten en het creëren van ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe wortels. Dit versterkt uiteindelijk de plant door het vermogen om voedingsstoffen op te nemen te vergroten.

**HET ONTWIKKELEN VAN WINTERHARDE EN GEZONDE WORTELS

Hy-pro Root Stimulator zorgt voor nieuwe en gezonde wortelontwikkeling in alle planten

Het herkennen van gezonde plantenwortels is niet veel anders dan het herkennen van gezonde planten. Gezonde wortelzones zijn dicht opeengepakt, maar je moet elke afzonderlijke wortelstreng kunnen zien. Gezonde wortels zijn dik en voelen robuust aan tussen je vingers, niet slap. Gezonde plantenwortels zijn licht van kleur, wit of een lichte tint bruin. Bruine of zwarte wortels op planten zijn een duidelijk teken dat uw gewassen lijden aan wortelrot. Hoewel de voedingsstoffen en andere producten die je gebruikt je wortels een iets donkerder tint kunnen geven dan het gezonde wit dat je nastreeft, mogen ze nooit donkerbruin of zwart zijn. 

De gedachte dat uw kostbare planten lijden aan wortelrot kan verontrustend zijn, maar als u zich in deze ongelukkige positie bevindt, is niet alle hoop verloren. U kunt wortelrot omkeren en de wortels van uw gewassen niet alleen herstellen tot hun vroegere gezonde zelf, maar ze ook sterker maken dan voorheen. De sleutel tot herstel van wortels en gezonde groei is het gebruik van een wortelstimulator die een leger van nuttige bacteriën, voedingsstoffen en versterkingen levert aan uw wortelzone.